Romanje šmarničarjev iz župnije Stopiče v Novo Štifto

Romanje šmarničarjev v Novo Štifto

Za prikaz večjih fotografij kliknite gumb FS v spodnjem desnem kotu galerije. Za izhod uporabite tipko ESC. (Foto: D. Bačar, I. Šeruga)

V nedeljo 17.7.2016 smo šmarničarji majniško obiskovanje šmarnic v Stopičah in Dolžu okronali z romanjem k Mariji Vnebovzeti pri Novi Štifti  pri Ribnici. Več kot 50  se nas je s kombiji, avtomobili in motorji odpravilo v ribniško dolino, kjer smo imeli ob 16h sv. mašo, po maši pa procesijo v čast Karmelski Materi božji. Spet je iz vseh grl mogočno zadonela pesem Mariji v čast.
Pod mogočno lipo smo se prav prijetno družili ter krepčali z dobrotami iz nahrbtnikov. Potem pa nas je g. župnik Tadej odpeljal še v Ribnico na obljubljeni sladoled 🙂

Pogrešali smo vse tiste, ki so dan za dnem hodili k šmarnicam, pa se žal, niso mogli udeležiti tega romanja. Pa drugo leto…

Da pa je bilo vsakodnevno zbiranje pri Mariji res posebno doživetje, je prav prisrčno ob koncu šmarnic na Dolžu povedala Rajnuševa mama. Preberite…

Pozdrav in zahvala Rajnuševe mame ob koncu šmarnic na Dolžu

Vse na tem svetu ima svoj začetek in konec. Tako je tudi z našimi letošnjimi šmarnicami. Prišli smo do konca.

31 dni prijateljskih vezi z Marijo in med nami je tako hitro minilo.

S preprostimi besedami vendar iskreno resnico, ki prihaja iz mojega srca, da so šmarnice tako lepo potekale, želim izraziti zahvalo voditeljici Danici Bačarjevi, Kumpovi mami in Zalki Kovačičevi za molitev rožnega venca in čudovito petje.

Posebna zahvala pa velja našim najmlajšim. Bili so čudoviti.  S kakšnim veseljem, s kakšnim glasom so molili molitvice, ki so jih znali. Bili so topli, pozitivni, polni življenja, bili so otroci s širokim nasmehom.

Tudi g. župnik nas je v nedeljo pohvalil. Dejal je, da ste otroci dobrih staršev. Jezus in Marija sta vas bila zelo vesela.

Pesmica pravi takole:

Jaz sem otrok Marijin,

Bog sam me je izbral,

Devico najčistejšo za mater mi je dal.

Jaz sem otrok Marijin,

je jasna moja pot,

naj angeli nebeški me spremljajo povsod.

Mi ostali pa smo pomagali vsak po svojih močeh. Hvala Jezusu in Mariji za tako lep in nepozaben majnik.

Priromali smo do konca zdravi in živi. Hvala Bogu.

Sedaj pa zmolimo za nas, za naše rajne in vse pozabljene Gospodovo molitev Oče naš….

Marija Kraljica majnika – prosi za nas.

Dolž, 31.5.2016

Rajnuševa mama

Marija, Pomoč kristjanov, prosi za nas.

Udeleženci pravijo, da bomo drugo leto ponovili…. šmarnice in romanje 🙂

Danica Bačar